Rundresa Irland: En smak av Irland 2014

5 nätters guidad rundresa genom södra Irland

Kort om resan

En innehållsrik rundresa på Irland med fokus på den södra delen av ön.

Suverän guidning på denna Irlandsresa, som även är vår populäraste rundresa på Irland. Du upplever södra Irlands mest kända sevärdheter och övernattar 5 nätter på 4 olika hotell längs rundresan.

Höjdpunkter på rundresan:
- Middag med traditionell irländsk underhållning på the Merry Ploughboy Pub
- Bunratty Castle Medieval Banquet
- Dublin Castle
- Kiss the Blarney Stone
- Ring of Kerry Tour
- Cliffs of Moher

Klicka på kartan till höger för att se den större.

Video: Upptäck Irland

I resan ingår

- Transfer flygplats - hotell vid ankomst och hemresa
- Rundresa med professionell engelsktalande guide
- 5 nätter på hotell inkl. frukost
- 3 middagar varav:
1 Middag med traditionell irländsk underhållning (på the Merry Ploughboy Pub)
1 Medeltidsbankett & underhållning i Bunratty Castle
1 table d'hote middag i Killarney (äts på hotellet)
- 1 lunch (dag 3)
- Välkomstdrink
- Dublin stadsrundtur
- Fårhundsuppvisning på Ring of Kerry
- Färja över River Shannon
- Connemarra Marble Factory inkl. te & scones
- Besök och inträden till:
Dublin Castle
Blarney Castle
Blarney Woollen Mills
Skellig Experience
Cliffs of Moher
- Skatter och avgifter

Vänligen observera
- Flygtillägg tillkommer om ni önskar flyg

Priser

Vänligen observera:
Flyg ingår ej i priserna. Vi hjälper gärna till med flyg och extra hotellnätter om så önskas. Vi samarbetar med de största bolagen som flyger till Dublin (t.ex SAS, KLM och LUFTHANSA). Hör med oss för prisförslag på flyg.


Avresor 30 okt - 15 dec 2014 Priser per person
Del i dubbelrum 6 320 kr
Del i trippelrum 6 320 kr
Enkelrum 8 310 kr


Avresor 2 - 27 okt 2014 Priser per person
Del i dubbelrum 6 890 kr
Del i trippelrum 6 890 kr
Enkelrum 8 880 kr


Avresor 1 maj - 29 sept 2014 Priser per person
Del i dubbelrum 7 790 kr
Del i trippelrum 7 790 kr
Enkelrum 9 790 kr

Hotell på denna rundresa

Burlington Hotel ★★★★
Dublin (1 natt)

Killarney Towers Hotel ★★★★
Killarney (2 nätter)

Bunratty Castle Hotel ★★★
Bunratty (1 natt)

Academy Plaza Hotel ★★★
Dublin (1 natt)

Program - dag för dag

Dag 1: Dublin Sightseeing och Burlington Cabaret.
Ankomst Dublin flygplats och transfer till hotellet (OBS. Senaste transfer avgår kl. 12:00). Ankommer ni senare på dagen så ordnas och bekostas transfern till hotellet på egen hand. En lokal guide möter upp gruppen och tar oss med på en rundtur genom forntida och moderna delar av Dublin. Turen går genom stadens huvudgator och visar upp historiska byggnader såsom Trinity College, med unika "Book of Kells" i tryggt förvar. Vi passerar de tankeväckande stayerna vid the Famine Memorial, ett minne av Irlands svåra hungersnöd under 1840-talet. På turen ser vi även kvarter av hus i georgiansk stil med portar i glada färger.

Vi åker vidare mot Dublin Castle där vi stannar och får en rundvisning av de eleganta Paradvåningarna, som är inredda med takkronor av Waterfordkristall. Här ses även porträtt av framstående irländska ledare. Vi återvänder till hotellet för en sammankomst med välkomstdrink. På kvällen avnjuts en god middag med irländska specialiteter. Sist men inte minst, avslutas kvällen på Merry Ploughboy Pub med en härlig show med traditionell irländsk musik och steppdans.

Dag 2: Rock of Cashel - Blarney Castle & Blarney Woolen Mills - Killarney.
Avresa från Dublin mot Irlands centrala delar, där vi passerar lantbruk och gårdar av många slag. Vi stannar för att se de ståtliga kyrkoruinerna vid Rock of Cashel, som reser sig högt över den omgivande slätten. Resan fortsätter söderut mot utkanten av Cork, där vi besöker Blarney Castle och kanske kysser den berömda stenen; The Stone of Eloquence. Den som vågar(!) blir enligt sägen begåvad med övertalningsförmåga och vältalighet. Shopping av irländska produkter med hög kvalitet kan göras på the Blarney Woollen Mills.

Turen tar oss igenom Macroom, en liten stad uppbyggd kring ett slott, vidare in i County Kerry där landskapet blir mer bergigt. Vi kommer till staden Killarney, pittoreskt belägen i en djup dal. I bakgrunden ligger Macgillycuddybergen som har Irlands högsta topp, Carrauntuohil. Vi checkar in på hotellet med tid för relax innan middagen. Kanske vill ni strosa genom staden och besöka några av stadens musikpubar som avslutning på kvällen.

Dag 3: Ring of Kerry & Skellig.
Gå ombord och följ med på Irlands mest populära, natursköna rutt- The Ring of Kerry. De slingrande vägarna visar upp storslagna vyer av Macgillycuddybergen, även vackra kustlandskap med dess stränder och klippor. Flera stopp görs längs vägen vid de bästa utsiktsplatserna, för de som vill fotografera. Härnäst stannar vi i Kells. Där möter vi den lokala bonden, Brendan Ferris. Hans demonstration av hur fårhundar vallar hjordar av får, ger oss en inblick i det lantliga livet. Här finns många fårraser att skåda.

Vi kör vidare genom byn Cahirciveen och vidare tills vi korsar bron till Valentia Island. Här besöker vi Skellig Experience lär oss om de närliggande klippöarna, där tidiga kristna munkar levde under karga förhållanden. Efter besöket vid Skellig Experience stannar vi till på en mysig pub och äter lunch. Upplev också Sneem och där vi kan strosa runt bland dess färgstarka hus. En paus görs vid välbesökta Molls Gap, där Killarney´s tre sjöar ses, innan vi återvänder till Killarney. Kvällen är till eget förfogande och middag äts på egen hand.

Dag 4: Cliffs of Moher & Bunratty Castle.
Vi lämnar Killarney och kör till Tarbert, för en 20-minuters resa med färja över floden Shannons breda flodmynning. Vår tur fortsätter utefter Clares kust tills vi når the Cliffs of Moher. Dessa spektakulära klippor av sandsten och lerskiffer, är som högst 200m höga och stupar rakt ner i Atlanten. Vi passerar Lahinch golfbana, som är en av Irlands mest kända; kör vidare genom den livfulla staden Ennis, tills vi når Bunratty.

Checka in på Bunratty Castle Hotel, vilket ligger mycket nära Bunratty Castle & Folk Park. På kvällen bär det av till slottet för en minnesvärd upplevelse. Vi träder in i Stora salen där kvällens medeltidsbankett tar början. I underbar miljö serveras vi utsökt mat och gott vin. Under och efter middagen bjuds det på underhållning, i form av serenader och harpmusik, där musiker och sångare är klädda i tidstypiska dräkter.

Dag 5: Galway och Dublin.
Idag kör vi norrut genom Galway och ut längs den berämda bukten, Galway Bay, fram till Spiddal där lokalbefolkningen fortfarande talar iriska. Vi kör igenom Connemaras storslagna, kuperade torvlandskap till Moycullen, där vi besöker Connemara Marble Factory. Här ser vi hur marmor från stenbrotten i området hanteras och resulterar i bl.a vackra smycken. Besöket avslutas med te och scones. Färden går vidare och vi kör in i Galway för en rundvisning. Vi tar oss tid att till fots titta runt i staden och upptäcka vad den har att erbjuda.

Avfärd till Dublin. Incheckning på hotellet, som är centralt beläget i närheten av O´Connell Street. Sista kvällen tillbringas på egen hand. Besök gärna någon av pubarna i det livliga Temple Bar området, gå på någon av stadens teatrar eller ät på en av Dublins fina restauranger.

Dag 6: Hemresa .
Transfer till Dublin flygplats avgår kl 06.00, kl 09.00 eller kl 12.00. Om dessa tider inte passer just ert flyg så ordnas och bekostas transfer på egen hand med t.ex. taxi eller vanlig flygbuss.

Resan kan förlängas. Hör med oss om alternativ för förlängning.

Nyttig information

Frukost
Frukost ingår varje morgon på era hotell.

Middagar & luncher
De flesta dagar ingår middag. Flera av dessa är Table d'hote middagar, som äts i respektive hotells restaurang. Vissa dagar ingår även lunch, se specifikt måltidsinnehåll under rubriken "I resan ingår". Övriga måltider köpes på plats på egen bekostnad.

Drycker
Vid måltiderna ingår endast vatten att dricka. Andra drycker och extra order kan köpas till på plats på egen bekostnad.

Matallergier
Matallergier meddelas till oss senast 21 dagar innan ankomst så kan vi se till att alla hotell m.m. vet om detta.

Vi tipsar även om

En smak av Skottland
Innehållsrik rundresa i 5 nätter med fokus på Skottland: En smak av Skottland

Irländska juveler
En djupgående rundresa på Irland och Nordirland i 13 nätter: Irländska juveler

Hyrbilspaket: Irland pub & folk tour
7 nätter runt Irland med egen hyrbil: Hyrbilspaket: Irland pub & folk tour

Mer om Irland

Vill du veta mer om Irland?
Information om landskap och sevärdheter i de olika regionerna på Irland hittar du här: Fakta om Irland

Kontakta oss om ni har frågor, vill lägga till extranätter eller dylikt. Vi hjälper er gärna.
Ni når oss på mail: info@irelandexplorer.se eller på telefon: 031 - 762 85 10.

Book of Kells - Trinity College Dublin Castle Rock of Cashel Blarney slott the Ring of Kerry Skellig Experience Killarney Lakes Cliffs of Moher Bunratty Castle

Bokning/förfrågan

En smak av Irland

5 nätters guidad rundresa

fr. 6 320 kr/person

Antal resenärer
Boende
Önskar du flyg?

* Notering:
Flyg bokas på förfrågan. Flygpris tillkommer.

Välj avresedag:

Dela den här sidan med dina vänner

Resegaranti

Ireland Explorer / Explorer Travel Scandinavia AB är medlem i SRF - Svenska Resebyråföreningen och har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet.